Nuorten linkit

Ammattinetti
Työministeriön ylläpitämä verkkopalvelu, joka on tarkoitettu ammattien ja alojen vertailuun. Sivuilta löytyy mm. ammattien ja ammattialojen kuvauksia, eri alojen ammattilaisten haastatteluja ja erilaisia uratarinoita työelämään sijoittumisesta.

CV malli – vähän työkokemusta
CV-malleja tilanteeseen, kun työkokemusta on vähän tai ei ollenkaan. Katso myös Rekrytointi.comin muut hakemus- ja CV-vinkit.

Euroopan nuorisoportaali
Tietoa eurooppalaisnuorille esimerkiksi vapaaehtoistyöstä ja matkustamisesta

Fendari – Turun nuorten työpajat
Nuorten työpajat Fendari on Turun kaupungin nuorisoasiainkeskuksen ylläpitämä työpaikka työttömille alle 29-v. turkulaisille nuorille. Haluatko kokeilla erilaisia kädentaitoja tai tarvitset tekemistä päivään?

Kun koulu loppuu
Tietoa nuorille esimerkiksi oman alan löytämisestä

Maailmalle.net
Kaikille ulkomailla opiskelusta, työskentelystä ja muunlaisen kansainvälisen kokemuksen hankkimisesta kiinnostuneille valtavasti arvokasta tietoa. Palvelun toteuttaja on Opetushallitus. Tutustu!

MLL:n Nuorten netti
Mannerheimin lastensuojeluliitto on koonnut Nuorten nettiin työnhaun ABC:n. Näiltä sivuilta löydät apua muun muassa työpaikan hakemiseen, työhakemuksen kirjoittamiseen ja työhaastatteluun valmistautumiseen.

Nuori yrittäjyys

Nuori yrittäjyys ry (NY) on voittoa tavoittelematon yhdistys. NY tukee yrittäjyyskasvatusta, jossa tavoitteena on saada nuoret tunnistamaan ja hyödyntämään omat kykynsä – tekemällä oppien.

Nuorisotakuu
Nuorisotakuu tarkoittaa, että TE-palvelut tarjoaa nuorelle palvelua tai toimenpidettä viimeistään kolmen kuukauden kuluessa siitä, kun työnhaku on alkanut. Palvelu parantaa nuoren mahdollisuuksia selviytyä työmarkkinoilla ja löytää työpaikka.

Nuorten Akatemia
Nuorten Akatemian tunnistaa osallisuutta edistävänä organisaationa erityisesti innostavista, uutta luovista ja sektorirajat ylittävistä projekteista.

Ohjaamo Turku
Alle 30-vuotiaille nuorille mm. työllistymispalveluja sekä tieto- ja neuvontapalveluja Turun ydinkeskustassa.

Oppilaanohjaus
Sivusto perustuu ajatukselle, jonka mukaan onnistunut uravalinta rakentuu tietopalikoista, joita kootaan koko peruskoulun ajan ja hyödynnetään yhteishaussa 9. luokan keväällä. Materiaaleja ja linkkejä Turun seudun oppilaille ja opettajille.

Töissä.fi
Töissä.fi on yliopistojen ja ammattikorkeakoulujen opiskelijoille suunnattu valtakunnallinen sivusto, joka sisältää tietoa korkeakouluista valmistuneiden työhön sijoittumisesta sekä valmistuneiden itsensä kirjoittamia kuvauksia työstään.

TE-palvelut – Nuorten palvelut
Onko koulu ohi? Päättyikö työ? Onko hämärän peitossa mille alalle oikeastaan haluaisit? Olisiko työkkäristä apua?

Turun yrittäjyyspolku
Yrittäjyyspolku on oppilaitosten työtä helpottava konkreettinen väline yrittäjyyskasvatukseen. Pääset tutustumaan yrittämisen ja erityisesti start-up -yrittämisen eri puoliin ja saat apua pohdintoihin, olisiko juuri sinusta yrittäjäksi.

Työelämään.fi
STTK:n työelämäpalvelu nuorille ja opiskelijoille. Työnhakuvinkkejä ja työsuhdetietoa.

Työelämän pelisäännöt
SAK:n toteuttama opetuskokonaisuus nuorille henkilöille työelämän käytännöistä ja palkansaajan oikeusturvasta erilaisissa ongelmatilanteissa.

Työsuojeluhallinto – Nuori työntekijä
Työsuojeluhallinnon ohjeistus koskien nuorta työntekijää: työsopimus ja ikä, työaika, perehdyttäminen, nuorelle soveltuva työ, vaarallinen työ…

UngInfo
UngInfo erbjuder ungdomsrådgivning och fungerar som mötesplats för unga. Vi ordnar seminarier, kurser, workshops och olika kulturaktiviteter. Unginfo finns i Helsingfors, Kyrkslätt, Raseborg, Vasa och Åbo (Luckan, Auragatan 1 B).

Vastuullinen kesäduuni -kampanja
Vastuullinen kesäduuni -kampanja. Linkkejä työnantajien sivuille.