Avaus

Ritva Lindström

Tervetuloa seuraamaan keskustelua työvoiman liikkuvuudesta, paluumuutosta ja työllisyydestä. Tavoitteenamme on käydä monipuolista keskustelua yllä mainittuihin teemoihin liittyen. Blogissa julkaistavat kirjoitukset voivat liittyä haasteisiin, onnistumisiin tai suuriin rekrytointitarpeisiin eri puolilla Suomea.

Itse aloitin työskentelemään PORE -hankkeessa keväällä 2019. Tässä työssä yhdistyy moni mielenkiintoinen aihe ja välillä ei huomaa ollenkaan tekevänsä työtä. Saamme auttaa työnantajia rekrytoimaan heidän tarvitsemaansa työvoimaa, samalla auttaa työnhakijoita löytämään itselleen sopivia töitä ja keskustella muuttamisen haasteista, verkostoitua eripuolin Suomea aivan mahtaviin työkavereihin ja sidosryhmiin. Lisäksi aihe työvoiman liikkuvuus on itselle omakohtainen kokemus.

Olen itse muuttanut 19-vuotiaana Vaasasta Turkuun opiskelemaan ja mieheni tuli samaan aikaan Paraisille töihin. Meillä alueen valintaan vaikutti meri, sen jälkeen mietimme mistä haetaan opiskelupaikkaa ja töitä. Alkuun asuimme Paraisilla, joka on Varsinais-Suomessa oleva saaristokaupunki. Myöhemmin muutimme Turkuun. Voin sanoa, että alku ei ollut helppoa, kaikki sukulaiset ja kaverit jäivät Vaasaan. Jouduimme rakentamaan koko elämän aivan alusta, mutta alkua helpotti oma opiskelupaikka ja miehen työ. Se mikä itseäni helpotti kaikkein eniten, oli etten muuttanut yksin uudelle paikkakunnalle. Usein mietimme pitäisikö muuttaa takaisin Vaasaan. Itseasiassa kävinkin Vaasassa tekemässä noin vuoden kestävän työkeikan vuonna 1999. Silloin asuimme sekä Turussa että Vaasassa. Jäimme kuitenkin Turun seudulle. Työn ja opiskelun kautta saimme uusia ystäviä ja alkuun kävimme kotiseudulla usein. Perheen kasvaessa, uusien ystävien ja työmme myötä huomasimme, että juurruimme Turun seudulle. Täällä olemme edelleen. Kokemuksen perusteella muutto opiskelun tai työn perässä on mahdollisuus ja aina voi palata takaisin, jos ei viihdy.

Ritva Lindström
Hankekoordinaattori
PORE -hanke